Nieuws Horeca Antwerpen

Nieuws Horeca Antwerpen / Afbeelding & link Horeca Krant

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Vul je E-mail hier in

Nieuwsberichten

Als horeca familie zorgen wij voor elkaar waar nodig!

 Daarom organiseren wij op dinsdag 10 december ’19 een heuse Antwerpse Horeca Dag.

 Een dag boordevol advies en tips, een event dat je zeker niet mag missen! Vanaf 14u30 ben je van harte welkom in SEEF brouwerij (Indiestraat 21, 2000 Antwerpen).

Wij voorzien een vullend programma met de mogelijkheid tot een rondleiding in de brouwerij. Daarnaast is er tijd om tijdens het nuttigen van een drankje en een hapje met iedereen te praten en ideeën uit te wisselen.

Wij hopen alvast op uw aanwezigheid. Indien u wenst te komen gelieve een kort berichtje via dit

email adres : s.vanaken@horeca.be

Feestelijk groeten, Horeca Antwerpen

 

In Antwerp we speak Diamond

U merkte het misschien al in het straatbeeld: de campagne van ‘In Antwerp we speak diamond. Antwerp Diamond Capital’ is volop van start gegaan.

Doe mee aan Antwerp Diamond Capital en plaats de afbeelding in uw handtekening! Heeft u in uw zaak een beeldscherm, dan kunt u ook het filmpje laten afspelen.

Wie interesse heeft om een diamond drink te organiseren, vindt de steekfiche met meer informatie via onderstaande link.

 

Verkiezingsmemorandum: oproep tot input Antwerps horeca

Naar aanleiding van de verkiezingen in 2018 lanceert Horeca Vlaanderen haar lokaal memorandum met tachtig concrete beleidsvoorstellen. Die moeten de lokale beleidsmakers stofferen met de noden en verzuchtingen van de horeca. Heeft u als horeca uitbater stedelijke materies die moeten worden opgenomen ; laat het ons weten via info@horecaantwerpen.be


 

UITNODIGING

Open Raad van Bestuur Horeca Antwerpen 14 maart

Open Brief LEZ - Horeca Antwerpen & Antwerp Hotel Association

De perverse milieu adrenaline

Update lage-emissiezone in Antwerpen

Update met relevante weblinks

Slim Naar Antwerpen Logo

Lage-emissiezone in Antwerpen vanaf 01/02/2017

Antwerpen gaat voor betere en gezondere lucht en weert vanaf 1 februari 2017 de meest vervuilende voertuigen in de binnenstad. Ben je van plan om met je voertuig naar Antwerpen te komen? Of heb je klanten die met hun wagen of motorhome naar Antwerpen afreizen? Ontdek hier wat de lage-emissiezone voor jou en jouw klanten betekent.

PERSBERICHT 29-11-16

Antwerpse horeca verenigt zich en legt lokale pijnpunten bloot

Nieuwe toelage voor aankoop en herstelling van fietsen voor toeristische logies

De stad geeft toeristische logies een subsidie van maximaal 300 euro als ze fietsen kopen om die gratis of tegen een goedkoop tarief te verhuren aan de toeristen die bij hen overnachten.

De subsidie mag ook worden gebruikt om fietsen te herstellen. Een logie is elke instelling die slaapplaatsen aanbiedt voor toeristen, van hotels tot bed and breakfasts. Een logie moet wel op het grondgebied van de stad Antwerpen zijn gevestigd om in aanmerking te komen voor de subsidie.

28 november: HORECA ANTWERPEN GAAT LOKAAL

Horeca Antwerpen en omstreken nodigt u van harte uit op de eerste editie van HORECA ANTWERPEN GAAT LOKAAL, een samenkomst van lokale horecaondernemers om constructief te discussiëren over de (lokale) horeca sector en problematieken, het beleid etc.

Kortom een kans voor iedere horeca ondernemer om zijn zegje te doen over horeca gerelateerde onderwerpen op een open, laagdrempelige, informele bijeenkomst. Schrijf u in...

Uitnodiging TOOGPRAAT 14 november

Stad Antwerpen en Horeca Vlaanderen-Antwerpen nodigen u van harte uit op de tweede editie van TOOG PRAAT. Een netwerknamiddag waar u kan deelnemen aan informatieve workshops die uw horeca-expertise vergroten. En waar Danny Van Assche | Horeca-Vlaanderen en Koen Kennis | schepen voor middenstand uw vragen graag beantwoorden.

3 oktober Opleiding: de allergenenwetgeving toegepast in de Horeca

In het najaar van 2014 ging de nieuwe Europese allergenenwetgeving van kracht. Indien u nog niet volledig op de hoogte bent, Horeca Antwerpen organiseert hierover een opleiding. Schrijf u nu in indien u wilt weten wat wettelijk verplicht is, maar ook praktisch wat dit voor u en uw horecazaak betekent. Alle details over de verplichte interne procedure worden uit de doeken gedaan. Bovendien biedt Horeca Antwerpen u deze opleiding volledig gratis aan!

1 en 2 oktober: het drukste weekend van het jaar

Tijdens het eerste weekend van oktober nemen er tal van topevenementen plaats in Antwerpen. Voor de rondom liggende horeca zaken kan dit dan ook een kans zijn om hiervan een graantje mee te pikken. Voor jullie hebben we een overzicht gemaakt van de komende evenementen op 1 en 2 oktober.

Toerisme Vlaanderen: Share Our Smile

In samenwerking met de brede toeristische sector (horeca, attracties, luchthaven, toerismediensten, ...) lanceert Toerisme Vlaanderen eind juni 2016 een grootschalige welkomscampagne: Share Our Smile

 

Doorbraak in regeling overuren

Er is een oplossing bereikt in verband met de 360 overuren van het horecaplan en er moet voor deze overuren geen eindejaarspremie worden betaald.

favv_-2

Aangekondigde controleactie FAVV Antwerpen

Vanaf 1 tot en met 8 juni zal er een aangekondigde controleactie plaatsvinden in Antwerpen. Het Voedselagentschap organiseert deze controleacties 10 maal per jaar en telkens in een andere gemeente verspreid over het hele land.

Nieuwe sociale gids beschikbaar

De nieuwe sociale gids, uitgegeven door het Sociaal Fonds Horeca, is beschikbaar. Hij is geschreven door zowel werkgevers- als werknemersorganisaties en biedt een overzicht van de sociale wetgeving binnen onze sector.

U kan hem hier downloaden (PDF)