Nieuwe maatregelen tegen COVID-19 in Antwerpen en omgeving

Voor Antwerpen gelden er vanaf 29 juli 2020 volgende maatregelen :

  • de sociale bubbel is beperkt tot je gezin en vijf mensen daarbuiten (kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend).
  • aan tafel in een horecazaak is een groep van maximaal 4 personen toegelaten, tenzij ze tot één en hetzelfde gezin behoren
  • het registratiesysteem wordt uitgebreid naar andere sectoren. Die sectoren moeten nu ook de contactgegevens van één bezoeker of deelnemer per huishouden vragen. Verplicht registreren van Naam, voornaam, adres, telefoonnummer of e-mailadres, datum, uur aankomst, uur vertrek en tafelnummer. De zaken moeten de gegevens 4 weken bewaren, de gegevens mogen alleen gebruikt worden in de strijd tegen COVID-19, ze worden vernietigd na die 4 weken, en bezoekers die hun gegevens weigeren te geven, wordt de toegang tot de inrichting bij aankomst ontzegd.
  • feestzalen en fitnesscentra moeten sluiten
  • iedereen draagt in de horecazaak een mondmasker. Zowel horecauitbater, zaalpersoneel, keukenpersoneel als klant. Ongeacht of de afstand van 1,5 meter ten opzichte van anderen gewaarborgd kan worden. Klanten mogen hun mondmasker afzetten als ze aan hun tafel zitten.
Ook onze website www.heropstarthoreca.be wordt aangepast aan deze informatie. Daar kan je altijd een overzicht vinden van alle richtlijnen.