– PERSBERICHT: ANTWERPSE HORECA VERENIGT ZICH EN LEGT LOKALE PIJNPUNTEN BLOOT 29/1

PERSBERICHT 29-11-16

 

PERSBERICHT 29-11-16

ANTWERPSE HORECA VERENIGT ZICH EN LEGT LOKALE PIJNPUNTEN BLOOT

Gisteren werd de aftrap gegeven van de eerste editie van Horeca Antwerpen Gaat Lokaal onder leiding van Davy Brocatus, voorzitter van de lokale vertegenwoordiging van Horeca Vlaanderen in Antwerpen en omstreken.

Het doel van Horeca Antwerpen Gaat Lokaal is om de (Antwerpse) horeca ondernemers dichter bij elkaar te brengen, (lokale) horeca thema’s te bespreken en duidelijke feedback te verkrijgen van de horeca ondernemers over lokale problematieken en hoe deze zouden kunnen worden aangepakt.

De deelnemers werden verdeeld op basis van de situering van hun horeca zaak in regio Antwerpen. Er werden 3 discussie tafels georganiseerd: Noord, Zuid en Centrum.

Ook aanwezig aan de tafels, vertegenwoordigers van de Stad Antwerpen. Er werd met momenten scherp gediscuteerd.

Er heerst een duidelijk onrechtvaardigheidsgevoel bij de horeca ondernemers in het algemeen. De negatieve impact van de talloze wegenwerken in en rondom Antwerpen is een grote bron van frustratie bij vele horeca ondernemers. De horeca ondernemers zouden graag meer inspanningen van de stad zien zoals o.a. duidelijkere en betere wegsignalisatie naar de lokale horeca zaken toe, en een beter afgestemd openbaar vervoer (ook voor het nachtleven).

Ook de vele events, foodtrucks en pop-ups zorgen voor enige frustratie bij de lokale horeca ondernemers. De witte kassa, sociale inspecties, controles op voedselveiligheid zijn zaken waarmee de lokale horeca ondernemers constant mee worden geconfronteerd terwijl de foodtrucks en pop-ups de dans vaak ontspringen. Daarbovenop worden evenementen hedendaags gedomineerd door foodtrucks ten koste van de lokale horeca ondernemer.

Na afloop werden de gemoederen weer gekalmeerd bij een hapje en een drankje en werden concrete werkpunten naar een volgende editie vastgelegd.

We zijn min of meer geslaagd in ons opzet aldus Davy Brocatus. Het was interessant om de verschillende discussies te volgen en we hopen dat we met deze bijeenkomst de eerste stappen hebben gezet om de lokale horeca ondernemers meer te verenigen. De informatie en feedback over de verschillende lokale problematieken en voorstellen ter verbetering nemen we op in ons werkplan in de strijd voor een betere en meer werkbare horeca sector. Deze editie richtte zich op postcode 2000 maar het doel is om dit nu te herhalen in de andere regio’s in en rondom Antwerpen. 

Meer informatie over Horeca Antwerpen Gaat Lokaal en toekomstige edities kan u komende periode vinden op de website.

U kan ook rechtstreeks terecht bij:

Davy Brocatus - tel: 0475/86.36.23 - info@horecaantwerpen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *