Europabank

 

 

Betaalt u momenteel een te hoge commissie voor het ontvangen van credit card betalingen? Bij Europabank genieten onze leden van een voordeeltarief.

 

Sinds 9 december 2015 beperkt een Europese verordening de zogenaamde “interchange fee” die op elektronisch betaalverkeer betaald moet worden. Om te bepalen op welke transacties deze kostenbeperking van toepassing is, moet er een onderscheid gemaakt worden tussen betaalkaarten die onder de richtlijn vallen (“regulated cards”) en betaalkaarten die er niet onder vallen (“non-regulated cards”). De non-regulated cards zijn betaalkaarten van buiten de Europese Unie en betaalkaarten die niet als consumentenkaart beschouwd kunnen worden, zoals een bedrijfskaart.

 

Europabank, de partner van Horeca Vlaanderen in elektronisch betaalverkeer, reageert als eerste op de Belgische markt om haar tarieven te verlagen. Leden van Horeca Vlaanderen kunnen beroep doen op een extra voordelig tarief.
Dit tarief is aangepast aan de jaarlijkse omzet met elektronische verwerking in EMV (chip & pin) van de Visa- en MasterCard transacties:

- jaarlijkse omzet < 125.000€: eenheidstarief van 1,10%

- jaarlijkse omzet 125.000 – 250.000€: eenheidstarief van 1,05% of gesplitst : tarief van 0,90% op regulated met een toeslag van 0.50% op non-regulated cards

- jaarlijkse omzet 250.000 – 400.000€: eenheidstarief van 1,00% of gesplitst : tarief van 0,80% op regulated met een toeslag van 0.50% op non-regulated cards

Indien uw omzet meer dan 400.000€ bedraagt, zal Europabank u op eenvoudige vraag een gepersonaliseerd voorstel overmaken.

 

Let op: op bepaalde e-commerce transacties en op transacties waarbij de kaart niet fysiek werd ingelezen in de handelszaak (mail-order en telephone-order), kan een bijkomende toeslag gevraagd worden.

 

Alle leden van Horeca Vlaanderen die klant zijn/worden bij Europabank kunnen van deze nieuwe tarieven genieten. Bedraagt uw tarief op dit moment meer dan bovengenoemde percentages? Neem contact met Europabank via tel 09 224 74 07 of "sales@europabank.be" en vermeld uw lidmaatschap bij Horeca Vlaanderen.

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Neem contact op met ons met al uw vragen, opmerkingen en/of suggesties

Contacteer ons

Volg ons op Facebook