HACCP-gids

 

 

HACCP Gids

Om een horecazaak uit te baten moet u in regel zijn met de hygiënewetgeving. Hier vindt u de HACCP gids terug, de gids voor de invoering van een autocontrolesysteem in de horeca. Download hier de gids (PDF).

 

Smiley

Het opstellen en toepassen van een autocontrolesysteem is een wettelijke verplichting, maar daarnaast kan u vrijwillig jouw autocontrolesysteem laten certificeren (lees: keuren door een onafhankelijke keuringsinstelling). Zo’n certificatie levert u een Smiley op.
Meer informatie over het behalen van een smiley leest u hier.

 

Aangekondigde controleacties FAVV

Aangekondigde controleactie FAVV Antwerpen

Naast de standaardcontroles in de horecasector organiseert het FAVV ook aangekondigde controles in steden en gemeenten. Deze gaan telkens samen met informatievergaderingen en extra opleidingen.

Volg ze bij ons op!

 

 

Allergenen

haccp allergenen

In juli 2014 werd een Koninklijk Besluit ondertekend dat bepaalt hoe o.a. in de horecasector de consument moet worden ingelicht over de aanwezigheid van allergenen in gerechten.

 

Op 13 december 2014 is deze Europese allergenenwetgeving van kracht gegaan. Europa legt aan alle sectoren op dat de allergeneninformatie vanaf dan ook voor onverpakte levensmiddelen aan de consument moet worden meegedeeld. Op vraag van Horeca Vlaanderen, UNIZO en diverse betrokken sectorverenigingen is er voor België een procedure uitgewerkt waarin deze informatie mondeling kan worden verstrekt.

 

Een ruime uitleg over de allergenenwetgeving leest u hier.
Meer informatie over de procedure voor mondelinge informatieverstrekking vindt u hier.
Een handig overzicht van de 14 wettelijke allergenen kan u hier downloaden(PDF).

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Neem contact op met ons met al uw vragen, opmerkingen en/of suggesties

Contacteer ons

Volg ons op Facebook