1 & 2 oktober: het drukste weekend van het jaar

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen die heel wat dagjestoeristen aantrekken. Voor de rondom liggende horeca zaken kan dit dan ook een kans zijn om hiervan een graantje mee te pikken. Hieronder een overzicht van de komende evenementen op 1 en 2 Oktober:

Culinaire Smaakmeesters (Van het Eilandje tot het Zuid)
Van het Eilandje tot het Zuid staan meer dan 65 horecazaken te popelen om hun vakmanschap te delen en je culinair te verwennen. A,twerpen verandert door in één grote food market: www.smaakmeesters.be.

Modeste Bier Festival (rond Brouwerij De Koninck Berchem)
Op de evenementenlocatie bij Brouwerij De Koninck komt een gevarieerd aanbod van bieren uit alle hoeken van het land, aangeboden door de biermakers zelf.

Antwerp Fashion Weekend en winkelzondag (rond Meir en winkelstraten)
Een aantal winkelstraten vormen samen één groot podium waarop modellen de nieuwe collectie en creaties van jonge ontwerpers tonen. Op 2 oktober zijn, zoals elke eerste zondag van de maand, alle winkels ook geopend tijdens de winkelzondag.

Born In Antwerp slotweekend
Antwerpen is een broedplaats en thuishaven voor innovatief talent. Met een gevarieerd programma brengt Born in Antwerp een staalkaart van het allerbeste wat vindingrijk Antwerpen te bieden heeft. Het eerste weekend van oktober wordt dit afgesloten met een driedaags stadsparcours vol mooie installaties, events en verhalen rond creatief ondernemen in Antwerpen. Ontdek het volledige programma op www.antwerp.works.

TIP: Interactief stadsparcours van theMoodstudio (Godefriduskaai, de Botanische tuin, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, aan de Sint-Jorispoort en op de Sint-Andriesplaat)
Op zaterdag bij zonsondergang komt een grote installatie tot leven met een liveperformance met lichtshow op de Godefriduskaai. Ook op andere, verrassende locaties in de binnenstad kan je proeven van wat creatief en ondernemend Antwerpen te bieden heeft.

Opening Museum Plantin-Moretus (vrijdagmarkt)
Na een grondige renovatie opent het Museum Plantin-Moretus opnieuw zijn deuren met een groot feest in en rond het museum aan de Vrijdagmarkt. Kies uit inspirerende lezingen, workshops en demonstraties, sfeerbezoeken, een ‘verhalen’veiling, film- en schilderanimaties, muziekoptredens en een drukmarathon op de impressionante drukpers op zonne-energie van kunstenaar Raphael August Opstaele. Vrijdag- en zaterdagavond komt de gevel van dit unieke UNESCO Werelderfgoed tot leven met een gevelbrede video mapping van de studenten van de opleiding Grafisch Ontwerp van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Open Bedrijvendag
Tijdens Open Bedrijvendag zwieren honderden bedrijven de deuren open voor het grote publiek: www.openbedrijvendag.be.

Klaar voor het drukste weekend van het jaar?

Voor meer informatie kan je terecht bij: http://www.visitantwerpen.be/detail/eerste_weekend_oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *