3 oktober Opleiding: Allergenen in de horeca: Wettelijke verplichtingen en praktijkgerichte tips

In het najaar van 2014 ging de nieuwe allergenenwetgeving van kracht. Dit betekent dat u sinds dan wettelijk verplicht bent uw klanten te informeren over de aanwezigheid van allergenen in uw gerechten. Horeca Vlaanderen ijverde voor het verkrijgen van een uitzondering op de Europese regelgeving, waardoor ondernemers de informatie mondeling mogen meedelen in plaats van schriftelijk. Dit op voorwaarde dat een schriftelijke interne procedure wordt uitgewerkt.

Wat is een allergie en kent u de veertien wettelijke allergenen?
Tijdens deze opleiding leert u wat er wettelijk verplicht is, maar ook wat deze regelgeving praktisch voor u betekent in uw horecazaak. Bovendien worden alle details over de verplichte interne procedure uit de doeken gedaan.

Nadien ontvangt u een opleidingsattest dat u kunt voorleggen bij controles door het FAVV als bewijs dat u zich geïnformeerd heeft over de nieuwe wetgeving. Ter plaatse krijgt u het opleidingsmateriaal en handige fiches. Bovendien ontvangt u achteraf documenten die u op weg helpen om de wet in praktijk om te zetten in uw mailbox.

Docent
Natasja De Troch is voedingsdeskundige bij het consultancybedrijf AMNorman. Zij is gespecialiseerd in allergenenmanagement en kent de wetgeving en haar praktische consequenties door en door.

Datum en tijdstip:
maandag 3 oktober 2016 – 14:00 – 17:00

Locatie:
Antwerpen (precieze locatie wordt u na inschrijving nog meegedeeld)

Deadline inschrijvingen:
maandag 3 oktober 2016 – 00:00

Inschrijvingen via:

https://www.horecavlaanderen.be/cms/showpage.aspx?id=915&formulierType=AANMELDEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *